Otillåtna föremål i på flygplanet

otillatna-foremal-flyg

Foto: jilliancyork

Alla som har rest med flygplan vet att man inte får ta med sig vad som helst i sitt handbagage. Det finns så klart flest restriktioner gällande väskan du tar med på flygplanet. Men kom ihåg att vissa saker som du inte får ta med dig i handbagaget kan du checka in. På så sätt kan du utan problem ta med dig en fickkniv, pincett, sax, parfym eller vad du nu vill ta med dig. Observera att vissa föremål är förbjudna både i handbagage och i den incheckade väskan

Otillåtna föremål på flygplanet kan hittas på Transportstyrelsens webbplats. Utöver dessa saker kan de enskilda flygbolagen ha särskilda restriktioner.

Förbjudet i handbagage

  • Skjutvapen som pistoler, harpuner, signalpistoler, elpistoler, gevär, leksakspistoler osv.
  • Gaser, kemikalier och sprängämnen som tårgas, pepparsprej, isopropanol, minor, granater, dynamit, fyrverkerier, bensin, aceton och sprängladdningar.
  • Vassa föremål: Yxor, pilar, knivar, isdubbar, öppna rakhyvlar, saxar, verktyg som kan användas som vapen.
  • Batonger, tennisracketar, basebollträn, fiskespön.

Observera att du inte heller i det incheckade bagaget får ta med farliga föremål som dynamit, sprängämnen, gaser, fyrverkerier, råttgift, frätande ämnen eller imitationer av skjutvapen, inklusive leksakspistoler. Du får heller inte checka in pengar, smycken, ädelstenar, glasögon, solglasögon, mobiltelefoner, nycklar, ID-handlingar, medicin.

Du får heller inte ta med hur mycket vätska du vill. Läs mer om vätskor i handbagaget.